• KÄYTÄ KOODIA LIFE23 15 % ALENNUKSEN YLI 80€ TILAUKSESSA

0

 

JR CONTENT DESIGNER

PRINTWORKS är ett ungt bolag inom inredning och design som lanserades i början av 2017.  Idag finns vi hos återförsäljare i över 30 länder med USA, Australien, Sverige och Tyskland som våra största marknader. Kunderna är alltifrån exklusiva varuhus såsom Selfridges och Liberty i London, Le Bon Marche och LaFayette i Paris, Nordstrom och Macy’s i NY till större inrednings/livsstilskedjor såsom HM Home och ARKET.

Via vår webbshop printworksmarket.com säljer vi till Europa med Sverige, Tyskland och Nederländerna som största marknader. I takt med att vi ser en stark tillväxt online söker vi nu efter en Junior Content Designer till vårt kontor i Stockholm som kan hjälpa oss att sköta om tonaliteten i våra egna kanaler.

VAD VI SÖKER
Vi har skapat en tydlig varumärkesidentitet det senaste året där vi rör oss sömlöst mellan en lekfull och sofistikerad estetik. Vi söker någon som kan hjälpa oss upprätthålla denna visuella känsla i alla digitala kanaler och skapa historier om våra produkter och varumärken som berör. Detta kan ena dagen innebära att du behöver fotografera små stilleben i en mini-studio här på vårat kontor till att dagen därpå göra en animation till en annons som skall användas på Instagram. Du kommer även vara en nyckelperson för att ständigt hålla vår e-handel levande och skapa nya inspirerande bilder och uppdatera nya produkter.   

Då vi är en liten prestigelös organisation kommer du arbeta direkt under vår E-Commerce Director och Kreativa Chef för att ta fram kampanjer och innehålls-planer och du kommer därefter få fria händer att leverera på dessa.

ÄR DETTA DU?
Som person är du engagerad, driven och nyfiken. Du älskar inredning, fotografering och formgivning. Vi ser att du rör dig obehindrat bland Adobes programvaror som Photoshop, Illustrator & Indesign, med en extra fjäder i hatten om du behärskar något animeringsprogram. Du trivs med att arbeta självständigt och har inga problem att arbeta under tidspress.

Du tycker om att skapa berättelser om varumärken och produkter men förstår vikten av att den man gör också måste driva försäljning. Det är de små saker som man hela tiden förändrar och förbättrar som i slutändan skapar den stora skillnaden.

VAD DU KOMMER ANSVARA FÖR
•      Tillsammans med E-Commerce Director ta fram löpande kampanjplaner – tex lansering av nya produkter, Jul, Rea etc
•      Designa bilder och rörligt material till vår hemsida genom att fotografera och filma i studio eller i olika hem och att skapa nya inspirerande bilder.
•      Ansvarig för hela den grafiska och visuella delen av vår hemsida. Säkerställa att kampanjbilder, moodbilder och produktbilder är aktuella och bidrar till högre konvertering och köp
•      Ansvarig för att löpande (ca 3 ggr per vecka) uppdatera alla våra egna digitala kanaler såsom Instagram, Facebook, Pinterest etc. med bildmaterial
•      Ansvarig för att skapa kampanjmaterial till köpta kampanjer i FB

VAD DU BÖR HA MED DIG
•      Du är en duktig fotograf.
•      Mycket goda kunskaper i Adobe Illustrator, Photoshop och Indesign. 
•      Gärna kunskaper i animeringsprogram som After Effects. 
•      Utbildning inom Grafisk Design, Art Direction eller liknande är meriterande
•      Intresserad av heminredning och fingertoppskänsla för vad som passar bra tillsammans i bild.
•      Självgående i dina arbetsuppgifter. 
•      Portfolio som visar prov på din grafiska och estetiska förmåga. 

ANSÖKAN & TJÄNST
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt. Vi tillämpar tre månaders provanställning. 

Urval sker löpande, så skicka in din ansökan med CV och portfolio så snart som möjligt. 

ANSÖK

VILKA VI ÄR
Vi är ett ungt team om sju personer – ekonomi, designers, säljare och inköp - som sitter i fina designade lokaler precis vid Hötorget i Stockholm. Vårt fokus har hitintills framförallt legat på återförsäljarmarknaden internationellt men kommer nu att satsa ordentligt även på e-handeln framåt. Idag omsätter varumärket PRINTWORKS (som ingår i Pagina Group AB), ca 18 msek. Målet är omsätta 100 msek de kommande 3 åren. Detta ska nås genom internationella distributörer samt en offensiv e-handel.

- Vi har starka investerare, har högt i tak och en tro på att vi kommer lyckas nå våra högt uppsatta tillväxtmål.
- Vi tror det är viktigt att alla våra anställda skall förstå hela bolagets affär för att på så sätt kunna bidra på bästa sätt inom sitt område.
- Vi har tydliga mål men du kommer få väldigt mycket frihet att driva dina delar. Ibland misslyckas man, vilket är som det ska vara, då hjälps vi åt tillsammans.
- Om du drivs av entreprenörskap och kreativitet i kombination med mål och affärsdriv så är det stor chans att du är den vi söker.